2022

15. jul, 2022

 I slutet av maj annonserade jag ut ett av våra fina avelsston. Snabbt fick jag ett flertal svar men den som var först verkade mycket bra och vi pratades vid per telefon och vederbörande ville köpa stoet. Jag brukar ta en handpennning om inte hästen åker inom närmaste tiden men denna gång gjordes inte det. Köparen bodde en bit upp i landet och hade av förståeliga skäl inte möjlighet att hämta direkt.  Efter en knapp månad skickade jag ett meddelande och undrade hur det gick med transport och att jag nu ville ha en handpenning om det dröjde ytterligare med hämtning. Fick svar att det söktes efter transport och självklart skulle handpenning betalas. Jag skickade på nytt att jag ville ha en adress att skicka fakturan till. Svar uteblev trots ett flertal meddelanden. Till slut ansåg jag att köparen kändes oseriös och meddelade också detta. Då kom ett svar om att mycket hänt och en ursäkt för uteblivet svar. Hon var fortsatt intresserad och förstod om jag ville ha betalt. Faktura skickades men efter någon dag kom meddelande och nu hade personen andra ursäkter och skulle inte köpa stoet. Ja "sagan om jultomten" kändes liten i sammanhanget. Men som hon skrev hon hade lärt sig en läxa nu. Ja om hon lärt sig något eller ej det hjälper inte mig som säljare. Jag har sålt en hel del hästar och tack o lov är iallafall dessa köpare ganska ovanliga hos mig. Händer det är det inte roligt men å andra sidan hade hon om hon köpt sålt stoet direkt igen ?? Det hade sannerligen inte varit roligt det heller.  Saker och ting kan hända oss alla men så svårt är det inte att som vuxen människa kontakta och förklara situationen. Vid försäljning brukar jag tänka att hästen är inte såld förräns den kliver på trailern. 

När man ändå är igång. Detta som en del gör att boka betäckningar lite varstans och sen aldrig dyka upp. Är det inte bättre att fundera ett varv till och sedan boka när man vet bestämt vad man nu vill använda, köpa eller låna. Nog om detta. Betäckningarna rullar på här på gården och en del ston har redan rest hem. Du som har sto som fått föl efter någon av våra hingstar var vänlig meddela detta.

 

5. jul, 2022
5. jul, 2022
5. jul, 2022
5. jul, 2022

I lördags anordnade Shetlandsydost utställning i Björnamo utanför Växjö. De som var med härifrån var 2-åriga Björkens Kaprice och Björkens Juvelin 3 år. Båda erhöll guld med 40 p och de erhöll en 9:a på typ. Kaprice (98788) gick 3:a av 7st och Juvelin (98887) 2 av 4st. Det var kul för Snobbe hade tre stycken avkommor med. Björkens Kaprice, Björkens Ester och Sibba och alla erhöll guld. Sibba som även hon är 2 år fick jag förtroendet av ägaren att visa. Ett trevligt sto med riktigt bra gångarter vilket resulterade i 89 på gångarterna. Det kändes direkt när man började gå med henne att här finns rörelser. Utställningen hölls utomhus vilket faktiskt är trevligt sommartid om vädret tillåter. Ester ja hon är uppfödd här men såldes för några år sedan. Hon är ett diplomsto som även blivit ungstochampion. Juvelin och Ester är halvsyskon med samma mor. Eftersom Juvelin nu har två guld i år är hon berättigad att få avelsdiplom. Jag ser som jag skrivit förut att de visas på premiering som 3-åringar och kommer anmäla henne till det.

Nästa utställning är RIKS och jag har ännu inte anmält. Det är i Vetlanda i år och dagen efter hålls också en utställning.