Nyheter 2021

8. aug, 2021

Som vanligt går tiden väldigt fort. I maj föddes två st föl eller egentligen tre men tyvärr dog ett stoföl samma dag som hon föddes. Gisela miste sitt föl och det var som hon förstod att det inte skulle gå vägen. Aniara fölade först, den 1 maj nedkom ett rödskimmel hingstföl e. Snobbe. I slutet av månaden fölade så Saga litet näpet svart stoföl e. Sunforest Another Applejack. Aniara är ombetäckt denna gång  med Da Capo men igår fick de båda fölen träffa varandra för första gången. Laredo som är störst av dem har varit väldigt framfusig bland stona som gått med Da Capo men det var lilla Lizzy som var tuffast. Hon gjorde fula grimaser åt Laredo så han tuggade och visade sin underlägsenhet. 

Det satte igång med utställningar igen i Juni så totalt har vi varit på tre stycken och en premiering. Först åkte vi på en Drive in utställning i Nyköping. Ganska smidigt då man får en bestämd tid att visa på . När man visat åker man hem direkt men det kändes ändå lite konstigt för man mötte knappt någon annan uställare på plats. Illea var ute för första gången och har hunnit bli 3 år. Hon fick 40 p (5x8) och en fin kritik av domaren Håkan Erlandsson. Knappt en månad senare var det dags för premiering för henne. På Vreta blev det 42 p och Diplom. Domare M. Johnsson. Illea gick 1:a i ringen bland tre standardston. Kändes mycket bra då detta är Da Capos första årgång och att det för mig väger tyngst med premiering. Dagen efter premieringen åkte vi ner till vackra Huseby utanför Växjö. Med där var Illea igen samt 1-åriga Kaprice. Kaprice var först ut av dem och blev belönad med 40 p och 1/2 i sin klass. Hon var ett riktigt busfrö. Hon skötte sig utmärkt i ringen i allafall. Att gå in i transporten var också väldigt kul. Illea gick 4/? 8 e 9 ston i sin ring med 41 p. Två veckor senare var nästa utställning på Grevagården. Denna gång var vårat andra 3- årssto, Impreza med. Även hon efter Da Capo. Ja Da Capo han var också med dit så det var far och dotter. Impreza fick 40 p (5x8) och en bra kritik. Hon gick som nr 3 av 4 st ston. (Jag har väntat med Impreza och premiering då jag tyckt hon inte varit riktigt klar för det än men i september ska hon visas på prem.) Da Capo som jag knappt visat på utställning han vann först sin klass där 5 st hingstar visades. Blev sedan Champion hingst och slutligen så gick han och blev BIS också med den superfina raden 109888 43 p. Vilken dag det blev!! Dömde gjorde Helena Jansson.

Framöver väntar fler utställningar samt Avelsvärdering och premiering.

24. apr, 2021

Snart dags att se över alla sommarhagar. Som vädret är nu känns det som det dröjer innan betssläpp men vi får se. Innan dess ska staket ses över och en del ska eventuellt bytas. Träckprov ska tas och vinterhagar ska mockas ordentligt. Det brukar vara fullt upp med diverse sysslor. Fram i maj väntas det föl. En spännande och lite orolig tid.

Förra årets föl utom ett är frånskilda från sina mammor och det har gått väldigt bra. De är då vana i sin lilla flock och bryr sig inte så mycket. HIngstfölet går förstås inte kvar i den flocken utan han har fått nya kamrater att busa med. Tänk så viktigt det är med lekkamrater för de små.  

21. apr, 2021

Snart dags för utställningar. Har anmält två stycken till den första och tre till den andra. Utställningarna anordnas som drive in. Våra Da Capo avkommor är inte visade ännu men nu är det dags, de äldsta är 3 år.

Föltiden närmar sig också. Tre ston betäcktes och alla tre är dräktiga. Aniara, Saga och Gisela. 

Det är några bokningar för betäckningar hos Snobbe och  Almnäs Da Capo. Här finns också B Hilux. B Index kommer förhoppningsvis även han finnas tillgänglig men först ska allt var klart med "pappersbiten" för honom eftersom han godkändes precis nyligen. Är du intresserad av någon av våra hingstar kan du gå in och titta på deras egna sidor här på hemsidan.

14. apr, 2021

Foto Pernilla Hägg

13. apr, 2021

I lördags var det dags för Avelsvärdering för Shetlandshingstar. Pg a av pandemin en annorlunda sådan. Björkens Index, 3 år visades fram för nämnden och glädjande nog blev han rekommenderad vidare. Efter veterinärbesiktningen åkte vi hem för att sedan invänta resultat. AVn sändes via länk och det var trevligt att kunna se de andra hingstarna som visades även om man inte var på plats då. Kritiken gavs fram på eftermiddagen och "Bruno" som han kallas till vardags erhöll 40 p (5x8)  temperament 8 (nytt för i år att temperament bedöms) Prem G till 2022. Mått 99/15. Bruno är e. Björkens Dukat u. Humledals Lexie ue. Humledals Mc Rattan. Extra kul är att han är efter en hingst vi fött upp och som i sin tur har Snobbe som far. Och alla tre hingstar har matchats fram för Avelsvärdering av stuteriet. 

Ja och Snobbe han fick i lördags in ytterligare en son, Sixten i avel. Storet grattis till Sixtens uppfödare & ägare.

Snobbe har nu lämnat 3 avelsgodkända hingstar, 5 diplomston, 1 klass I  samt guldbelönade och champions.