Nyheter 2021

3. dec, 2021

December och vinter. Häromdagen kom snön på riktigt. Få se hur länge den stannar men det är ganska kallt och ska så vara ett tag enligt prognos.

Årets visningar avslutades i september med premiering på Vreta. Det var 3-åriga Impreza som visades. Det gick bra och med 41 p gick hon också 1:a i ringen. Da Capos första årgång gjorde bra ifrån sig. Två diplomston och en godkänd hingst. 

Händer inte så mycket på gården nu. Hästarna går i sina vinterhagar. vi har fem stycken hagar som används på vintern. I tre av dem finns det ligghall i de andra går hästarna in i stall under natten

För varje år försöker vi hitta smarta och smidiga lösningar för att underlätta vintersäsongens arbete med hästarna. 

 

15. sep, 2021

I lördags vinkade jag av Gisela som är såld och då flyttade till sitt nya hem. Det verkar vara det perfekta hemmet och vi önskar Maria all lycka till med fina Gisela. Gisela är född här och hon är ett diplomsto som också visats på utställning.

 

 

 

 

 

 

 

 

13. sep, 2021

Björkens Hilux RS 848

13. sep, 2021

Höstens avelsvärdering hölls förra helgen och den 4 september visades, Björkens Hilux RS 848 igen som nu är 4 år. Han fick poängen 88898 samt 10 på temperament och med det gick han 1:a i ringen i sin årskull. Hilux är otroligt smidig och bra att ha med sig på premiering trots att han bara varit "ute" 2 ggr tidigare. Ja de andra de är duktiga och lyhörda de med för den delen. Tanken är att sälja Hilux och den som köper får en välhanterad och trevlig hingst med goda rörelser. Förhoppningsvis till ett hem där han används inom bruks också.

8. sep, 2021

Lördagen den 28 augsuti var det Tranemo som gällde. Shetland väst hade utställniog där och också generalmönstring av hingstar. Denna gång hade vi med två+ stycken damer. Impreza Almnäs Ell-Ell. Impreza gick 2/4 i sin ring med poängen 5x8. Därefter var det GM hingstarnas tur. Vi hann sitta och titta på alla som visades. Därefter var de sen Ell-Ells klass. Jag har inte visat henne på ett par år men tyckte det var kul att ta med henne. Eftersom hon inte har föl nu gick hon i gallstoklass. Hon gick 1:a sin klass med 42 p (89889) och blev sedan Championsto och slutade som 3:A i BIS ringen.

Alla betäckningsston utifrån har åkt hem och vi tackar er stoägare som valt våra hingstar under säsongen. Av våra egna ston är 7 st betäckta.