Nyheter 2021

24. apr, 2021

Snart dags att se över alla sommarhagar. Som vädret är nu känns det som det dröjer innan betssläpp men vi får se. Innan dess ska staket ses över och en del ska eventuellt bytas. Träckprov ska tas och vinterhagar ska mockas ordentligt. Det brukar vara fullt upp med diverse sysslor. Fram i maj väntas det föl. En spännande och lite orolig tid.

Förra årets föl utom ett är frånskilda från sina mammor och det har gått väldigt bra. De är då vana i sin lilla flock och bryr sig inte så mycket. HIngstfölet går förstås inte kvar i den flocken utan han har fått nya kamrater att busa med. Tänk så viktigt det är med lekkamrater för de små.  

21. apr, 2021

Snart dags för utställningar. Har anmält två stycken till den första och tre till den andra. Utställningarna anordnas som drive in. Våra Da Capo avkommor är inte visade ännu men nu är det dags, de äldsta är 3 år.

Föltiden närmar sig också. Tre ston betäcktes och alla tre är dräktiga. Aniara, Saga och Gisela. 

Det är några bokningar för betäckningar hos Snobbe och  Almnäs Da Capo. Här finns också B Hilux. B Index kommer förhoppningsvis även han finnas tillgänglig men först ska allt var klart med "pappersbiten" för honom eftersom han godkändes precis nyligen. Är du intresserad av någon av våra hingstar kan du gå in och titta på deras egna sidor här på hemsidan.

14. apr, 2021

Foto Pernilla Hägg

13. apr, 2021

I lördags var det dags för Avelsvärdering för Shetlandshingstar. Pg a av pandemin en annorlunda sådan. Björkens Index, 3 år visades fram för nämnden och glädjande nog blev han rekommenderad vidare. Efter veterinärbesiktningen åkte vi hem för att sedan invänta resultat. AVn sändes via länk och det var trevligt att kunna se de andra hingstarna som visades även om man inte var på plats då. Kritiken gavs fram på eftermiddagen och "Bruno" som han kallas till vardags erhöll 40 p (5x8)  temperament 8 (nytt för i år att temperament bedöms) Prem G till 2022. Mått 99/15. Bruno är e. Björkens Dukat u. Humledals Lexie ue. Humledals Mc Rattan. Extra kul är att han är efter en hingst vi fött upp och som i sin tur har Snobbe som far. Och alla tre hingstar har matchats fram för Avelsvärdering av stuteriet. 

Ja och Snobbe han fick i lördags in ytterligare en son, Sixten i avel. Storet grattis till Sixtens uppfödare & ägare.

Snobbe har nu lämnat 3 avelsgodkända hingstar, 5 diplomston, 1 klass I  samt guldbelönade och champions.

5. mar, 2021

Förra inlägget nämnde jag Juvelins mamma, Toyota av Friheten,"Toyan". Toyan köptes som föl hösten 2008. Hon är ett diplomsto, SUCH, championsto som också erhållit en ReS BIS titel. Som mor har hon avkommepoäng så att hon med råge skulle få ELIT. Men det saknas fortfarande avkommor då det ska vara minst 6 st till antalet för att erhålla den meriten. Jag använder stona sparsamt i aveln. Men en dag hoppas jag det finns tillräckligt med avkommor till Toyan.

Hennes avkommelista ser ut så här i dagsläget.

Björkens Dukat RS 717 Prem G, Championhingst

Björkens Ester RS Prem GI Ungstochampion

Björkens Hilux RS 848 Prem G

Björkens Juvelin ej visad