Nyheter 2021

11. dec, 2021

Snön ligger kvar och igår kom det mer. I början av veckan var temperaturen nere på dryga -20 grader, burrr! Mycket pyssel med vatten till alla hästar. Vi använder värmebaljor till fler hagar vilket fungerar mycket bra. Så viktigt att hästar har tillgång till drickbart vatten både inne och ute. De som står inne nattetid får vatten ur hinkar. Om du har vattenkoppar se till så det är bra flöde annars kanske din häst inte dricker tillräckligt.

6. dec, 2021

Hösten innebär leriga hagar. Vi har inte så mycket lera men det blir iallafall runt matplaster och vid grindar i hagarna. Förra veckan kom en kontainer med ett nytt material att prova. Produkten heter Hagströ. Vi ska nu noggrant utvärdera  om det passar bra i hästhagar. Vid första kontakten med det verkade iallafall ponyern gilla att trampa runt i det. Dagen efter kom det snö så nu syns inte något hagströmedel i hagen. 

3. dec, 2021

December och vinter. Häromdagen kom snön på riktigt. Få se hur länge den stannar men det är ganska kallt och ska så vara ett tag enligt prognos.

Årets visningar avslutades i september med premiering på Vreta. Det var 3-åriga Impreza som visades. Det gick bra och med 41 p gick hon också 1:a i ringen. Da Capos första årgång gjorde bra ifrån sig. Två diplomston och en godkänd hingst. 

Händer inte så mycket på gården nu. Hästarna går i sina vinterhagar. vi har fem stycken hagar som används på vintern. I tre av dem finns det ligghall i de andra går hästarna in i stall under natten

För varje år försöker vi hitta smarta och smidiga lösningar för att underlätta vintersäsongens arbete med hästarna. 

 

15. sep, 2021

I lördags vinkade jag av Gisela som är såld och då flyttade till sitt nya hem. Det verkar vara det perfekta hemmet och vi önskar Maria all lycka till med fina Gisela. Gisela är född här och hon är ett diplomsto som också visats på utställning.

 

 

 

 

 

 

 

 

13. sep, 2021

Björkens Hilux RS 848