Nyheter 2020

28. jan, 2020

En vintermånad utan vinter snart avklarad. Det är lite ljusare nu och på eftermiddagarna märks det. 

Det finns nu en hel del utställningar utlagda för året. Det är dags att börja planera så smått. Vilka ska åka och var ska man åka? En utställning som varit tradition i många år, Norsholm finns tyvärr inte med i år. Den närmsta härifrån är i Vetlanda, annandag påsk. I år har jag även tänkt ta med ungstona de som är 1 och 2 år och visa på premiering. alla tre är efter Da Capo så det blir spännande eftersom det är hans första avkommor som blir visade. Jag har plockat ur priser från ett skåp och en del av dem ska ner i lådor. Då jag visade New Forest förr brukade man få dessa små plaketter. De är fina tycker jag. 

18. jan, 2020

Mat

När mat eller halmbal körs in i hagen flockas alla ponnyer runt traktorn. Här har det precis kommit en ny hösilage bal till en grupp.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

8. jan, 2020

Att vara förberedd inför visning gillar vi. Det blir så mycket bättre för  hästen och trevligt och enklare för domaren att se en häst som tränats lite inför visningen. Förstås kan unghästar busa till det i början av sin karriär när de nu är ute de första gångerna. Träningen behöver inte vara avancerad utan lite lagom promenader med uppställning samt vändningar på grusväg går alldeles utmärkt. Skritt och trav fram och tillbaka. På ridbanan eller på en gräsäng är det bra att gå lite på "ring". 

7. jan, 2020

Cita och Exi

6. jan, 2020

Nytt år och ny förväntningar.

Just nu händer väl inte så mycket. Det har varit en mörk och grå tid ett bra tag men nu har det varit klart några dagar efter nyår. 

Planeringen inför ev kommande AV har börjat. Idag prövade Hilux tömkörningsgjorden och det kommer nu bli en del tömkörning farmöver.