Nyheter

8. okt, 2018

Den 15 september var det så dags för Snobbe att Generalmönstras för första gången. Alltså har det gått ett antal år sedan vi visade fram honom för första gången på hingstpremiering. Då var han 2,5 år och blev då hösten Bästa nygodkända hingst. Shetlandshingstarna mönstras vid 9 och 14 år. Snobbe ja han tog det hela med ro och fick en sådan fantastisk fin kritik av premieringsnämnden som bl a "Maskulin hingst av excellent rastyp" och en poängrad som jag undrar om någon annan standard konstantskimmel hingst fått tidigare 109998 45p! Han har inte lämnat så många avkommor men bland dem finns 1 godkänd son, 3 diplomston samtliga dessa har även blivit champion på utställning och en  har dessutom blivit Res BIS. 

7. sep, 2018

Nu är fölen chip och idmärkta.

Årets bokstav I. Imperial, Index, Ingo, Illea, Impreza.

Hovslagaren har även varit här i veckan.

Förra veckan hämtades 2 unghingstar hem som varit på bete i Norsholm. Nyttigt för dem att få busa med fler unga herrar. Tanken är att anmäla dem till en lokal ponnyutställning i höstlite för den sociala träningens skull.

Det är några aktiviteter kvar  bla Generalmönstring, premiering och 1 ev 2 utställningar.

 

1. sep, 2018
26. aug, 2018

Ett av våra föl, Björkens Index e.Björkens Dukat u. Humledals Lexie ue. Humledals Mac Rattan 

En liten karamell.

25. aug, 2018

Stuteriet har fler trevliga unghästar till salu. Ev kan något av årets föl också säljas.

I juli såldes 4-åriga diplomstoet Björkens Ester och vi önskar Anja Olofsson Fryebo stuteri lycka till med henne.

Inom det närmaste kommer fölen id kontrolleras samt chipmärkas. Det är också dags att skicka in betäckningsrapporter till SSS.

Två av våra unghästar har varit på bete utanför Norsholm. De kommer hem i veckan och det ska bli roligt att se hur de utvecklats under sommaren.