21. mar, 2020

Corona

Corona är det alla pratar om nu. 

Våren är här efter en snöfattig vinter med mycket regn och lera.

En vår som är väldigt olik andra vårar pg a av covid-19. 

Det är en hel del evenemang som blivit inställda av förklarliga skäl.  Hästrelaterade aktiviteter är det Avelsvärdering för Shetlandshingstar som är inställt plus än så länge några utställningar.

Mars är snart slut och nu går det fort fram till fölningar . Här börjar de i maj. Fem ston ska föla varav en förstföderska.

Vi har fler ponnyer till salu nu bl a 2-årig svart hingst. Söt och snäll av mindre modell. För dig som söker en vacker liten ponny för bruksaktiviteter. 

Förra lördagen agerade två av våra ston övningsobjekt på domarutbildning i Tranås. 2-åriga, Björkens Impreza som aldrig visats tidigare fick en rad som var av guldkvalite av de båda utbildarna. Whitney som visats en del som 3-åring har nu blivit 5 år och där enades skaran om att det var ett guldsto. Whitney är ett diplomsto. Intressant att vara med på sådana utbildningar med sina ponnyer. Impreza var seg när hon gick själv men när hon fick en ponny att traska efter blev det fart i skritten. 

Vi får se när det kommer igång med utställningar igen men då ska det bli kul att visa.Förhoppningsvis kommer vi att åka på någon hundutställning också.