Nyheter

8. apr, 2018

Våren är äntligen här. Sist jag skrev och det var i februari tyckte jag det var bra med lite snö men snart så tröttnade man på den och det blev en vintrig mars. 

Nu fäller hästarna för fullt och det är inte så förskräckligt långt kvar till fölningar.

I slutet av mars var vår hovslagare sen många år tillbaka här för sista gången. Han slutar nu som hovslagare något vi tycker är väldigt tråkigt. Kring hästarna krävs ett bra team  och där i ingår en bra hovslagare. Nåja vi får hoppas det blir bra framöver också.

 

På annandagen var vi på första utställnigen för året. Nära och bra för den hölls i Tranås och dit har vi dryga 4 mil. Samarrangemang mellan Shetland Sydost och Öst. Bra med samarbete. Kunde fler ha kan tyckas. Två var anmälda dit, Whitney och Da Capo. Whitney strök jag hon såg inte riktigt färdig ut med päls som stod åt alla håll men Da Capo han fick följa med. Han  har inte varit ute på någon utställning sedan han var 3 år och har ingen vana av det heller och nu är han 5 år. Bra med träning för gossen. Han skötte sig utmärkt och fick dessutom även utmärkt kritik av domaren Håkan Erlandsson och av 4 hingstar blev han 2:a med 42 p fördelat på 99888 med det blev han välkommen att deltaga i BIS ringen. Där slutade han som 5:a och övriga som var kvar hade exakt samma rad som Da Capo. Nu hoppas jag det blir någon mer gång i år att ta med honom på utställning.

 

Igår var det AV för shetlandshingstar men pg a förkylning med feber kunde jag ej åka dit. Väldigt tråkigt måste jag säga men så är det ibland. Jag fick iallafall lite direkt rapport från Jeanette som var snäll att skicka lite info samt bilder, tack!

4. feb, 2018

Hingstpremiering i Holland

3. feb, 2018

Nu har det kommit lite snö och det är faktiskt ganska bra lite ljusare och rent i hagarna.  För några veckor sedan delade vi på några mammor och deras föl som nu hade blivit 8 månader. Dessa två ston är förhoppningsvis dräktiga och då tycker vi det är lämlplig tid.  En unge går kvar med mamma då han föddes lite senare än de andra. Vi gör en tvär delning och tycker det fungerar väldigt bra. Fölen får gå kvar i flocken och mammorna flyttas till annan hage.

Förra året betäcktes 5 stycken egna ston. Två av dem är ultraljudsundersökta och visade då dräktighet. Brukar inte undersöka dem men det var intresseant att se så det gick bra med Da Capo då det var hans första säsong.

I början av januari var jag i Holland och besökte Keuringen för shetlandshingstar. Som vanligt visades många trevliga hingstar.