Nyheter

15. jan, 2019

En summering av år 2018. En fantastiskt år med fina resultat på premiering och utställning samt fem fina föl men en sommar som nog ingen glömmer i första taget med den torka som var.

 

I början av året var jag i Holland och besökte deras Hingstkeuring. Under våren är det som vanligt lite årsmöten att åka på. Först ut var Shetland Sydost där stuteriet fick mottaga pris dels för Årets uppfödare och Årets utställningsponny (Apala)

11. dec, 2018
10. dec, 2018

I oktober såldes B.Frisco. Tanken är att han ska bli travponny och vad jag sett på FB så har han redan hälsat på på "sin" hemmabana Jägersro. Väldigt kul att han hamnat hos en så ambitiös familj och det ska bli kul att följa Frisco och hans kusk/ägare Wilma. Vi önskar familjen Johansson stort lycka till med honom.

 

10. dec, 2018

Årets sista utställning för oss var i Broakulla med Shetlandsydost som arr. Vi hade denna dag med tre st ston B.Flisa 3 år och Apala och Almnäs Ell-Ell som båda är 4 år. Flisa blev ensam i sin klass då det var strykningar. Med 42 p (99888) blev hon senare utsedd till Ungstochampion och höll sig kvar i BIS ringen där hon lämnade som 4:a. Apala vann sin klass och som 2:a satte domaren Ell-Ell med 41 p (98888). Dagen avslutades på allra bästa sett då Apala först blev Stochampion , Bösta Svenskfödda, Bästa Sydostponny samt slutligen BIS med fina 43 p (99898). Med det har Apala erhållit två BIS titlar detta år.