Nyheter 2020

23. maj, 2020
23. maj, 2020

Andra fölet var även det ett sto. Aniara fölade förra tisdagen. Det var på dygn 314 så en aning tidigt där. Pappa till fölet är Snobbe. Namn på denna blir Björkens Kelly. Nu väntar vi på att tre svarta damer ska föla.

I söndags släpptes ston ut på bete. Alltid uppskattat.

23. maj, 2020
12. maj, 2020

Måndagen den 4 maj föddes årets första föl på Jonsberg. Det blev ett stoföl e.Almnäs Da Capo u. Roshems Elsa och hon ska heta  Björkens Kajsa. Innan var det bestämt att detta skulle vara Elsaas sista föl. Hon är 22 år och denna förlossning blev jobbig för Elsa. Fölet låg rätt men mycket kraft gick åt. Efterbörden ville inte släppa och Elsa var allmänt påverkad. Fölet fick snart i sig mjölk . Lite från nappflaska och sen var hon snabbt uppe på benen och hittade snart mjölkbaren. Veterinär var här och sköljde gav smärtstillande och antibiotika till Elsa. Det blev även besök av veterinär tisdag och onsdag. Nu verkar det vara ok efter en behandling med Metacam samt Penicillin. De är ute på dagarna när vädret tillåter.

3. maj, 2020

Idag ska vi släppa ut unghingstar på bete. I år var det inte så mycket fix med sommarhagar förutom en ny som ska byggas då. Där har det aldrig gått hästar så det lär vara parasitfritt. Det är gammal vall där det vuxit upp björkar. Ungstona får vänta till nästa helg men de har börjat vänjas in på mer gräs.