Nyheter 2020

21. mar, 2020

Corona är det alla pratar om nu. 

Våren är här efter en snöfattig vinter med mycket regn och lera.

En vår som är väldigt olik andra vårar pg a av covid-19. 

Det är en hel del evenemang som blivit inställda av förklarliga skäl.  Hästrelaterade aktiviteter är det Avelsvärdering för Shetlandshingstar som är inställt plus än så länge några utställningar.

Mars är snart slut och nu går det fort fram till fölningar . Här börjar de i maj. Fem ston ska föla varav en förstföderska.

Vi har fler ponnyer till salu nu bl a 2-årig svart hingst. Söt och snäll av mindre modell. För dig som söker en vacker liten ponny för bruksaktiviteter. 

Förra lördagen agerade två av våra ston övningsobjekt på domarutbildning i Tranås. 2-åriga, Björkens Impreza som aldrig visats tidigare fick en rad som var av guldkvalite av de båda utbildarna. Whitney som visats en del som 3-åring har nu blivit 5 år och där enades skaran om att det var ett guldsto. Whitney är ett diplomsto. Intressant att vara med på sådana utbildningar med sina ponnyer. Impreza var seg när hon gick själv men när hon fick en ponny att traska efter blev det fart i skritten. 

Vi får se när det kommer igång med utställningar igen men då ska det bli kul att visa.Förhoppningsvis kommer vi att åka på någon hundutställning också.

 

 

 

 

28. jan, 2020

En vintermånad utan vinter snart avklarad. Det är lite ljusare nu och på eftermiddagarna märks det. 

Det finns nu en hel del utställningar utlagda för året. Det är dags att börja planera så smått. Vilka ska åka och var ska man åka? En utställning som varit tradition i många år, Norsholm finns tyvärr inte med i år. Den närmsta härifrån är i Vetlanda, annandag påsk. I år har jag även tänkt ta med ungstona de som är 1 och 2 år och visa på premiering. alla tre är efter Da Capo så det blir spännande eftersom det är hans första avkommor som blir visade. Jag har plockat ur priser från ett skåp och en del av dem ska ner i lådor. Då jag visade New Forest förr brukade man få dessa små plaketter. De är fina tycker jag. 

18. jan, 2020

Mat

När mat eller halmbal körs in i hagen flockas alla ponnyer runt traktorn. Här har det precis kommit en ny hösilage bal till en grupp.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

8. jan, 2020

Att vara förberedd inför visning gillar vi. Det blir så mycket bättre för  hästen och trevligt och enklare för domaren att se en häst som tränats lite inför visningen. Förstås kan unghästar busa till det i början av sin karriär när de nu är ute de första gångerna. Träningen behöver inte vara avancerad utan lite lagom promenader med uppställning samt vändningar på grusväg går alldeles utmärkt. Skritt och trav fram och tillbaka. På ridbanan eller på en gräsäng är det bra att gå lite på "ring". 

7. jan, 2020

Cita och Exi