Nyheter 2020

31. dec, 2020

Ja så var det årets sista dag. Vilket märkligt år det varit. Corona - Covid-19 en pandemi som styrt världen. 

Det har inte varit mycket uppdaterande här på hemsidan varken på nyhetsidan eller ponnyernas egna sidor. Hoppas på förbättring till nästa år. Det kanske kan bli ett nyårslöfte. 

Så mycket händelser var det inte här. Fyra föl föddes. Ett sto gick gall. Snobbe och Da Capo hade gästston hos sig. Tre egna ston betäcktes varav ett med hingst utanför stuteriet.  Vet redan nu att av de gästston som var här har ett sto kastat sitt föl och ett som visade dräktighet vi UL ej var dräktig vid nästa kontroll. Tråkigt men så är det.

Två treåringar visades på premiering med goda resultat. Endast en utställning blev det för stuteriet 2020. Som sagt ett märkligt år på många vis.

 

Önskar alla ett GOTT NYTT ÅR!!

 

 

23. maj, 2020
23. maj, 2020

Andra fölet var även det ett sto. Aniara fölade förra tisdagen. Det var på dygn 314 så en aning tidigt där. Pappa till fölet är Snobbe. Namn på denna blir Björkens Kelly. Nu väntar vi på att tre svarta damer ska föla.

I söndags släpptes ston ut på bete. Alltid uppskattat.

23. maj, 2020
12. maj, 2020

Måndagen den 4 maj föddes årets första föl på Jonsberg. Det blev ett stoföl e.Almnäs Da Capo u. Roshems Elsa och hon ska heta  Björkens Kajsa. Innan var det bestämt att detta skulle vara Elsaas sista föl. Hon är 22 år och denna förlossning blev jobbig för Elsa. Fölet låg rätt men mycket kraft gick åt. Efterbörden ville inte släppa och Elsa var allmänt påverkad. Fölet fick snart i sig mjölk . Lite från nappflaska och sen var hon snabbt uppe på benen och hittade snart mjölkbaren. Veterinär var här och sköljde gav smärtstillande och antibiotika till Elsa. Det blev även besök av veterinär tisdag och onsdag. Nu verkar det vara ok efter en behandling med Metacam samt Penicillin. De är ute på dagarna när vädret tillåter.