Nyheter

7. sep, 2018

Nu är fölen chip och idmärkta.

Årets bokstav I. Imperial, Index, Ingo, Illea, Impreza.

Hovslagaren har även varit här i veckan.

Förra veckan hämtades 2 unghingstar hem som varit på bete i Norsholm. Nyttigt för dem att få busa med fler unga herrar. Tanken är att anmäla dem till en lokal ponnyutställning i höstlite för den sociala träningens skull.

Det är några aktiviteter kvar  bla Generalmönstring, premiering och 1 ev 2 utställningar.

 

1. sep, 2018
26. aug, 2018

Ett av våra föl, Björkens Index e.Björkens Dukat u. Humledals Lexie ue. Humledals Mac Rattan 

En liten karamell.

25. aug, 2018

Stuteriet har fler trevliga unghästar till salu. Ev kan något av årets föl också säljas.

I juli såldes 4-åriga diplomstoet Björkens Ester och vi önskar Anja Olofsson Fryebo stuteri lycka till med henne.

Inom det närmaste kommer fölen id kontrolleras samt chipmärkas. Det är också dags att skicka in betäckningsrapporter till SSS.

Två av våra unghästar har varit på bete utanför Norsholm. De kommer hem i veckan och det ska bli roligt att se hur de utvecklats under sommaren.

 

16. aug, 2018

Länge sedan. Sommaren börjar gå mot sitt slut och vilken sommar. Den glömmer nog ingen . Den började i maj och håller på än. Regnet har lyst med sin frånvaro och nu som först har det kommit en del inte stora mängder men lite grönare har det iallafall blivit.

I år kom det fem föl av fem möjliga. Den första kom 7 maj och den sista en bit in juni. Allt gick bra och jag hade stor nytta av nyinstallerade kameran till en del av dem. Av dessa fem är det tre hingstar och två ston. Da Capo är far till tre av dem , Snobbe 1 st samt Dukat 1 st. Alla ser i dagsläget bra ut tycker jag själv.