Nyheter

15. maj, 2019

I helgen kvalar en av Snobbes söner på travet. Det är Björkens Frisco u. B.Aniara som i sin tur är e.Titol. Så bra trav materiel finns från farfar Galant och morfar Titol. Frisco såldes i höstas till en travintresserad familj. Det känns väldigt kul och jag håller tummarna för Frisco och hela teamet kring honom. Jag har aldrig varit på ponnytrav och är helt novis inom området men hoppas åtminstone komma iväg för att titta så småningom.

I lördags visades en 2 årshingst, Mr Bingley e. Snobbe på utställning och fick där fina 41 p. Han är uppfödd av Stina Hedlund Lindell och ägs av Pernilla Gustavsson. Grattis jättekul!! Ska bli spännande att följa denna gosse.

 

 

 

14. maj, 2019

Värmen stannade upp och vi har minusgrader nästan varje natt. Det är nackdelen med vår frostgrop. Har vi tur kan vi ha en frostfri månad om året.Förra året hade vi inte det trots sommarens supervärme.

Några  av ponnyerna har kommit ut på bete och fler blir det om några dagar. Ett par unghingstar de ska åka iväg på bete. Nyttigt för dem att få gå i större ungdomsgrupp. Ett par får dock bara på sommarbete här hemma .Utav dem är det en jag tänkt visa på AV i höst men nu får vi se hur det blir med det. Jag tycker det är nyttigt att visa unghästar för social träning. Denna herre har varit anmäld till två utställningar men de har tyvärr ställts in pg a olika anledningar. 

Idag skulle egentligen hovslagaren kommit hit men fick förhinder och ibland är det bra med inställda saker. Jag hade lite annat för mig ändå så det blir ett besök om några dagar istället.

13. maj, 2019
13. maj, 2019

För ett par veckor sedan var det årsmöte för Shetlandssällskapet. Då delas det  även ut utmärkelse och i år fick Apala & Almnäs Ell-Ell mottaga SUCH diplom och Apala hon fick även SUPER-SUCH diplom! Båda dessa ston är födda 2014. 

Om vi går tillbaka till årsmötet så var Johanna snäll och hämtade mig som var enhänt och själv hade svårt att köra. Med sig hade hon också ett lass morötter som glatt mottogs av alla hästar på Jonsberg.

Nåväl mötet hölls i Nyköping och började kl 13.00 med lunch. 14.00 var det dags för årsmöte. Ja och det varade lääänge trots skicklig mötesordförande. Ca 20.30 var det slut då hade en hel del redan lämnat mötet innan. Det blev bl a fler omröstningar då det "haglade" av förslag från en del medlemmar till nytt folk i styrelsen. Sedan var det sisådär 15 motioner på detta. 

Det blev en hel del förändringar i styrelsen och fler skulle det bli. 

Otroligt mycket erfrenhet tappades i ett svep.

Personligen tycker jag och förresten fler med mig att det inte var ett så särskilt trevligt möte. Får fundera på om man kommer delta på fler om det ska vara på det viset. Alla kan inte tycka lika så är det. Men alla är samlade där för ett gemensamt intresse - Shetlandsponnyn!

 Tack för skjuts och alla morötter Johanna!!

 

 

 

 

29. apr, 2019

Nu är alla fjolårets föl avvanda från sina mammor och allt har gått smidigt. Av dessa fem ston som hade föl förra året betäcktes ingen om. Något av dem ska betäckas i år. 

Kanske att någon hingst kan hyras ut under nästa säsong. Om är det till  någon som har fler ston att betäcka och naturligtvis kommer det att krävas goda referenser. 

Vi har fler unghästar till salu eventuellt kan något äldre sto säljas.