Nyheter

30. jul, 2019

En av våra unghingstar, Björkens Hilux hade jag som mål att visa på Avelsvärdering i höst men nu blir det inte så. Jag tycker han ser skaplig ut och det är roligt att visa hingstar. Just nu känns vissa saker ovissa och då är det bättre att avstå. Vi får se hur framtiden utvecklar sig om det blir att visa nästa år. Någon utställning kommer jag att försöka ta med honom på iallafall. Hilux har tidigare varit anmäld till 2 st men de har tyvärr ställts in av arrangör pg a olika anledningar.

Vi har fler unghingstar i varierande färg och jag tycker de ser trevliga ut. Någon/några av dessa kommer var till salu i höst. Finns även ungston till salu nu.

 

26. jul, 2019

Först ut var Norsholm den 6 juni. Med var 3-åriga Björkens Gisela och Björkens Aniara. Aniara har inte visats sen hon var 3 år och nu är hon 9. Först ut var Gisela som med 40 p gick 1:a i sin ring och sedan utsågs hon till Ungstochampion. Aniara fick även hon 40 p och 2:a i sin klass. 

Nästa utställning var på Grevagården den 13 juli. Dit reste vi med tre stycken Snobbe avkommor. Hedvig, Gisela och Flisa. Hedvigs första utställning och det blev 40 p med 9:a på typ och en fin kritik med det gick hon 2:a/4 i sin klass. Gisela fick 41 p även hon 9 på typ hon gick 1:a av  9 st deltagande 3-årsston. Sedan var det Flisas tur hon fick 42p även med 9:or i början och med det gick även hon 1:a/7 i sin klass som var 4-åriga och äldre ston u föl. Tre guldtjejer efter Snobbe och alla tre med jättefin kritik.

Tredje utställningen var i Norrköping och där var endast Gisela anmäld. Av 4 3-åriga ston placerades hon 1:a med 40 p och blev sedan ungstochampion. 

Gisela är klar med sitt diplom i och med dubbelguld men jag vill visa 3-åringar även på premiering. 

Nu blir det inte några utställnigar förräns oktober. Premiering för Gisela blir i september.

Detta år blir det alltså ganska lite utställningar för vår del men hoppas på fler till nästa år.

24. jul, 2019

Sommar har det varit ett tag och det är inte uppdaterat på länge. Två föl har fötts . Ett stoföl i maj och ett hingstföl i juni. Tre ston var betäckta men tyvärr fölade ett av stona alldeles för tidigt ett dött hingstföl.

Hingstarna har betäckningsston så det är pyssel med detta denna period. 

Några utställningar har det också blivit, 3 stycken närmare bestämt. Norsholm i juni ,Grevagården och Norrköping i juli.

27. maj, 2019

Senaste veckorna har det varit många besök på hemsidan. Jätte roligt. Ska försöka lägga till lite bilder på en del hästar samt uppdatera deras sidor.

Igår åkte ett par 1-årshingstar på sommarkollo. Fina beten med många lekkamrater. Det är inte nästgårds precis men de blir väl tillsedda och vi hoppas kunna träffa dem i sommar.

Det har regnat en del så det är grönt och fint i beteshagarna här hemma. Egentligen skulle väl alla kunna vara hemma men unghingstar mår bra av att vara tillsammans med fler så vi har gjort så här i några år nu. 

16. maj, 2019

Den här tiden på året är det alltid pyssel med sommarhagar. Idag ska det inhandlas saltstenar och mineralbyttor. Det ska även röjas bort sly. I några av hagarna finns rinnande vatten medans de andra behöver vattenkar. Att hålla på med vatten är bland det tyngsta när man har häst. Unghästarna är ganska bra på att bada fötterna i det också så det kan bli många extra byten bara pg a det. 

Läste i morse  på bl a Ridsport sida att framtida tävlingshästar släppts på bete tillsammans med islandshästar i Brösarps backar.  Så sunt tänk från några inom främsta inom ridsportsvärlden. Hoppas fler följer på. Nu är inte våra Shetlandponnyer tänkt att bli tävlingshästar men det är så viktigt att alla hästar får göra sig på ordentliga ytor och det har vi.