Nyheter

29. apr, 2019

Nu är alla fjolårets föl avvanda från sina mammor och allt har gått smidigt. Av dessa fem ston som hade föl förra året betäcktes ingen om. Något av dem ska betäckas i år. 

Kanske att någon hingst kan hyras ut under nästa säsong. Om är det till  någon som har fler ston att betäcka och naturligtvis kommer det att krävas goda referenser. 

Vi har fler unghästar till salu eventuellt kan något äldre sto säljas.

 

 

27. apr, 2019

Utställning i Långasjö var vi på i måndags med 4- åriga Whitney. Mycket fin kritik, 40p och 3/7 I klassen. 

En del ridanläggningar är bättre än andra. Denna var verkligen bra 👍.

Nästa utställning för vår del  blir i Norsholm den 6 juni. Då hoppas jag kunna ta med fler ponnyer.

26. apr, 2019

Nu är det hög tid att samla in prover för träckanalys och i år gör vi även odling på samtliga. Det är mycket skit som ska packas i olika påsar men det ska nog gå bra. Så fort det är klart med svar blir det utsläpp för de flesta i sommarhagar. En del får vänta lite av olika anledningar. De som ska föla får gå i mindre mammahagar fram till fölning. Två unghingstar ska resa bort för unghingstbete med likasinnade. Vi ska bygga en ny hage på en inte utpost av marken men ändock känns det som en bortglömd del. Förra året lät vi först en granne slå av gräset där till sina kor sedan kom en arbetskamrat med sina får. Marken har aldrig använts som bete på de dryga 25 år vi bott här så parasitfritt bör det ju vara.

13. apr, 2019

I slutet av mars opererade jag en hand. För tillfället ställer det till det en del men i slutänden blir det bra. Det är en karpaltunneloperation som gjorts. I mitten av maj räknar jag med att vara tillbaka på arbetet.

I år kom våren ganska tidigt men just nu är det rätt kallt och här har vi haft haft -11 grader ett flertal nätter. Måste säga att nederbörd saknas. Vi får hoppas på lite värme och regn framöver så gräset sätter igång ordentligt.

Igår var veterinären här och "fyllde på" med stelkrampsvaccin till de ston som ska föla. Hästinfluensa vaccin gavs också men till annan pålle. 

På tal om veterinär så var det ny veterinär på stationen förra året. Det var inte bara det som var nytt utan det var ny hovslagare då vår tidigare bestämt sig för att sluta. Ny person som försäkringsombud till hästarna. Som sagt mycket nytt för en vane människa men det har gått jättebra. Den som man har mest kontakt med är hovslagren ovh det fungerar verkligen jättbra. Att hon bor nära oss är ett plus det med.

 

 

 

 

 

12. mar, 2019

Om två veckor ska jag operera en hand. I en månad blir man lätt handikappad och enhänt så lite förberedelser behövs både inne och ute. Denna gång är det dessutom vänster hand och jag är vänsterhänt. 

Hovslagaren kommer någon gång nästa vecka. Jag ska städa några boxar inför kommande fölsäsong. Inte för att det är dags än på ett bra tag men det är i en stalldel som inte används annars så det gör inget om det är någorlunda klart för det finns säkert en hel del att göra när man har två händer igen. Till helgen som kommer har jag anmält mig till en kurs i lädersömnad. Har länge velat gå någon kurs men nu så ska det ske. Få se om jag kan göra något enkel skapelse.

Apropå fölsäsong så väntas här tre stycken föl.

 Almnäs Da Capo x Toyota av Friheten

Almnäs Da Capo x Almnäs Ell Ell

Snobbe x Saga

Inför betäckningssäsong 2019 kan ni läsa mer på sidan Betäckningsinfo vad som gäller. Vi välkomnar ditt sto till våra hingstar Snobbe RS 614 & Almnäs Da Capo