Nyheter

27. maj, 2019

Senaste veckorna har det varit många besök på hemsidan. Jätte roligt. Ska försöka lägga till lite bilder på en del hästar samt uppdatera deras sidor.

Igår åkte ett par 1-årshingstar på sommarkollo. Fina beten med många lekkamrater. Det är inte nästgårds precis men de blir väl tillsedda och vi hoppas kunna träffa dem i sommar.

Det har regnat en del så det är grönt och fint i beteshagarna här hemma. Egentligen skulle väl alla kunna vara hemma men unghingstar mår bra av att vara tillsammans med fler så vi har gjort så här i några år nu. 

16. maj, 2019

Den här tiden på året är det alltid pyssel med sommarhagar. Idag ska det inhandlas saltstenar och mineralbyttor. Det ska även röjas bort sly. I några av hagarna finns rinnande vatten medans de andra behöver vattenkar. Att hålla på med vatten är bland det tyngsta när man har häst. Unghästarna är ganska bra på att bada fötterna i det också så det kan bli många extra byten bara pg a det. 

Läste i morse  på bl a Ridsport sida att framtida tävlingshästar släppts på bete tillsammans med islandshästar i Brösarps backar.  Så sunt tänk från några inom främsta inom ridsportsvärlden. Hoppas fler följer på. Nu är inte våra Shetlandponnyer tänkt att bli tävlingshästar men det är så viktigt att alla hästar får göra sig på ordentliga ytor och det har vi. 

15. maj, 2019

I helgen kvalar en av Snobbes söner på travet. Det är Björkens Frisco u. B.Aniara som i sin tur är e.Titol. Så bra trav materiel finns från farfar Galant och morfar Titol. Frisco såldes i höstas till en travintresserad familj. Det känns väldigt kul och jag håller tummarna för Frisco och hela teamet kring honom. Jag har aldrig varit på ponnytrav och är helt novis inom området men hoppas åtminstone komma iväg för att titta så småningom.

I lördags visades en 2 årshingst, Mr Bingley e. Snobbe på utställning och fick där fina 41 p. Han är uppfödd av Stina Hedlund Lindell och ägs av Pernilla Gustavsson. Grattis jättekul!! Ska bli spännande att följa denna gosse.

 

 

 

14. maj, 2019

Värmen stannade upp och vi har minusgrader nästan varje natt. Det är nackdelen med vår frostgrop. Har vi tur kan vi ha en frostfri månad om året.Förra året hade vi inte det trots sommarens supervärme.

Några  av ponnyerna har kommit ut på bete och fler blir det om några dagar. Ett par unghingstar de ska åka iväg på bete. Nyttigt för dem att få gå i större ungdomsgrupp. Ett par får dock bara på sommarbete här hemma .Utav dem är det en jag tänkt visa på AV i höst men nu får vi se hur det blir med det. Jag tycker det är nyttigt att visa unghästar för social träning. Denna herre har varit anmäld till två utställningar men de har tyvärr ställts in pg a olika anledningar. 

Idag skulle egentligen hovslagaren kommit hit men fick förhinder och ibland är det bra med inställda saker. Jag hade lite annat för mig ändå så det blir ett besök om några dagar istället.

13. maj, 2019