Nyheter

17. feb, 2019

Känns som vår redan. Snön försvann och det har varit ca 8 grader varmt några dagar men det blir säkert vinter igen. Att det går mot vårttider märks på hästarnas päls då en del satt igång att fälla ordentligt.

I höstas byggde vi en fodergång in i en av vinterhagarna. Den består av två sidor med lådor att lägga fodret i. Det har märkts stor skillnad under denna vintern då det inte blivit så mycket spill. Vi köper in allt foder och denna fodringssäsong kändes det extra viktigt att minimera foderspill. Vi tycker det fungerat bra och hästarna verkar gilla den också. Det är alltid bra med lösningar som förenklar saker med skötseln av hästarna.

Apropå smitta runt om i landet har fler ställt in tävlingar och då framförallt i Stockholmsområdet. Framöver är det hingspremieringstider och det är säkert många rasföreingar som funderar över läget som råder. Lika viktigt för den som åker med hästar är det för publik som är där. 

 

 

10. feb, 2019

2019 och det är redan februari.

Den är här tiden på året är en ganska lugn tid på stuteriet. Planering inför året pågår av vilka man tänka sig visa och lämliga utställningsplatser att åka på. I år blir det mest egenuppfödda ponnyer att åka med och det är kul.

2-årshingsten Hilux var anmäld till utställning 16 febrauri men den blev inställd pg a av smittoläget som gäller på fler platser i Sverige. Bra beslut. Mkt otäckt med smittor och det oerhört viktigt att alla tar sitt ansvar.

Lite träning dvs skritt promenader kommer det bli framöver med unghästarna.

Unghästar finns till salu! För mer info kan ni exempelvis mejla, ankilindhe@hotmail.com

Två av våra ponner har erhållit utmärkelser för 2018. Det är Apala som både erhållit SUCH (Svensk UtställningsChampion) samt super SUCH och Almnäs Ell-Ell som erhållit SUCH.

Framöver blir det Avelsvärdering att åka på. Under våren är det också årsmötestider.