Nyheter

10. sep, 2019

Den 1 september var vi på premiering med vårt i år enda 3-årssto, Gisela. Det gick bra och med fin kritik blev de 40p, 88897 och 1:a av 2 blev det diplom och GI för henne.

Sen sist har de båda fölen blivit idkontrollerade och chipmärkta. Helmi har flyttat tiil sitt nya hem. Vi önskar Åsa med familj stort lycka till med henne. Åsa är vår duktiga hovslagare.

Alla gästston har åkt hem och vi tackar alla ägare till dessa att ni valt att komma hit till våra två hingstar Snobbe RS 614 samt Almnäs Da Capo Rs 739. 

 

 

                                                              

 

 

8. aug, 2019

Även om inte säsongen är slut så går den iallafall mot det hållet. Det är några gästston kvar och de beräknas åka hem till sitt nästa vecka. Av våra egna ston är 5 st betäckta. Två med Da Capo och tre med Snobbe.

Det börjar även bli dags att id kontrollera fölen. De två fölen växer och de ser trevliga ut . Juvelin är svart och Jasper blir en rödskimmel som sin far och sina syskon. 

 

 

30. jul, 2019

En av våra unghingstar, Björkens Hilux hade jag som mål att visa på Avelsvärdering i höst men nu blir det inte så. Jag tycker han ser skaplig ut och det är roligt att visa hingstar. Just nu känns vissa saker ovissa och då är det bättre att avstå. Vi får se hur framtiden utvecklar sig om det blir att visa nästa år. Någon utställning kommer jag att försöka ta med honom på iallafall. Hilux har tidigare varit anmäld till 2 st men de har tyvärr ställts in av arrangör pg a olika anledningar.

Vi har fler unghingstar i varierande färg och jag tycker de ser trevliga ut. Någon/några av dessa kommer var till salu i höst. Finns även ungston till salu nu.

 

26. jul, 2019

Först ut var Norsholm den 6 juni. Med var 3-åriga Björkens Gisela och Björkens Aniara. Aniara har inte visats sen hon var 3 år och nu är hon 9. Först ut var Gisela som med 40 p gick 1:a i sin ring och sedan utsågs hon till Ungstochampion. Aniara fick även hon 40 p och 2:a i sin klass. 

Nästa utställning var på Grevagården den 13 juli. Dit reste vi med tre stycken Snobbe avkommor. Hedvig, Gisela och Flisa. Hedvigs första utställning och det blev 40 p med 9:a på typ och en fin kritik med det gick hon 2:a/4 i sin klass. Gisela fick 41 p även hon 9 på typ hon gick 1:a av  9 st deltagande 3-årsston. Sedan var det Flisas tur hon fick 42p även med 9:or i början och med det gick även hon 1:a/7 i sin klass som var 4-åriga och äldre ston u föl. Tre guldtjejer efter Snobbe och alla tre med jättefin kritik.

Tredje utställningen var i Norrköping och där var endast Gisela anmäld. Av 4 3-åriga ston placerades hon 1:a med 40 p och blev sedan ungstochampion. 

Gisela är klar med sitt diplom i och med dubbelguld men jag vill visa 3-åringar även på premiering. 

Nu blir det inte några utställnigar förräns oktober. Premiering för Gisela blir i september.

Detta år blir det alltså ganska lite utställningar för vår del men hoppas på fler till nästa år.

24. jul, 2019

Sommar har det varit ett tag och det är inte uppdaterat på länge. Två föl har fötts . Ett stoföl i maj och ett hingstföl i juni. Tre ston var betäckta men tyvärr fölade ett av stona alldeles för tidigt ett dött hingstföl.

Hingstarna har betäckningsston så det är pyssel med detta denna period. 

Några utställningar har det också blivit, 3 stycken närmare bestämt. Norsholm i juni ,Grevagården och Norrköping i juli.