Nyheter

2. jan, 2020

Världens bästa Curre, vår bästa vakthund fick somna in i slutet av mars pg a sjukdom.

Första utställningen för året var i Långasjö dit vi hade med 4-åriga Dalsgårds Whitney som erhöll guld. Nästa gång var det dags för traditionsenlig nationalsdagsutställning i Norsholm dit vi hade med Björkens Gisela 3 år samt B. Aniara 10 år. Båda erhöll guld och Gisela blev också ungstochampion. I juli månad for vi på utställning till Grevagården och där visade vi 3 st stoavkommor efter Snobbe. Alla tre blev guldbelönade och 2 av dem klassegrare i ganska stora ringar. Dagen bestod av två utställningar där färgade tävlade för sig och svarta för sig. Ytterligare en utställing för Gisela då i Norrköping. Det blev  guld och 1:a i klassen samt Ungstochamion. I septemeber var det premiering för Gisela som är den ponny som representerat stuteriet mest på utställningar under detta år. Med fin kritik erhöll hon glädjande ett diplom. Sista ponny ut för vår sparsamma utställningssäsong var Björkens Hilux, hingst 2 år. Guld och 1/3 i sin klass med en väldigt bra kritik och rek att visasa på AV. På stuteriet föddes två föl, Björkens Juvelin och Björkens Jasper. Fem egna ston betäcktes under året. 

I december månad flyttade en ny hund till oss. Finska lapphundsvalpen  Bredbäcks Xtra.

 

Vi önskar alla ett Gott Nytt År!

18. dec, 2019

Detta år betäcktes 5 st av våra egna ston. Snobbe hade fler ston utifrån och Da Capo 1 sto utifrån. De ston som betäcktes av våra egna är; B.Aniara,Apala,Almnäs Ell-Ell,Elsa samt Humledals Lexie. Ett sto har vi lånat ut till annat uppfödare (Björkens Daisy) där hon betäckts med en av  deras egna hingstar. 

Vi har unghingstar till salu samt ett av de betäckta stona,Lexie. Det är ett mycket bra sto både vad gäller stam och exteriör. Har lämnat 1 diplomsto och har en 1 års hingst som ser lovande ut. Så för den som söker ett utmärkt avelssto så passa på. Jag säljer endast för att vi inte vill ha så många avelsston. 

 

 

12. dec, 2019

Sista månaden detta år. Dags att summera året om vad som hänt på stuteriet.

En tillbakablick får det bli i nästa inlägg. Hösten har varit mörk, regnig och extremt solfattig. 

I september reste vi till vackra Prag på lite semester. Det är en fantastisk  stad som erbjuder väldigt mycket att titta på. Tjeckierna är också väldigt bra på att tillverka öl. 

Årets sista utställning (av ganska få vi deltagit på i år) var i Eksjö. Dit var Björkens Hilux (e. A. Tromb u. Toyota av Friheten) anmäld. En 2-årshingst som jag hoppas på. Med en väldigt fin kritik av domaren Kurt Larsson med rek att visas på AV framöver fick Hilux 41 p fördelat , 98888 och gick 1:a av 3 i sin klass.

Till nästa år hoppas jag vi kommer åka på fler utställningar. Jag kommer anmäla unghästarna de som blir 1 och 2 år till sommarpremieringarna. Att visa på AV är en plan. 

Det har varit ett turbulent shetlandsår. Mycket kan man fundera över men det som var sorgligast var nog att Avelsvärderingsnämnden valde att avgå med omedelbar verkan då det blev rejäla förändringar i SSS. En otrolig kunskap försvann därmed.

 

 

 

 

 

 

10. sep, 2019

Den 1 september var vi på premiering med vårt i år enda 3-årssto, Gisela. Det gick bra och med fin kritik blev de 40p, 88897 och 1:a av 2 blev det diplom och GI för henne.

Sen sist har de båda fölen blivit idkontrollerade och chipmärkta. Helmi har flyttat tiil sitt nya hem. Vi önskar Åsa med familj stort lycka till med henne. Åsa är vår duktiga hovslagare.

Alla gästston har åkt hem och vi tackar alla ägare till dessa att ni valt att komma hit till våra två hingstar Snobbe RS 614 samt Almnäs Da Capo Rs 739. 

 

 

                                                              

 

 

8. aug, 2019

Även om inte säsongen är slut så går den iallafall mot det hållet. Det är några gästston kvar och de beräknas åka hem till sitt nästa vecka. Av våra egna ston är 5 st betäckta. Två med Da Capo och tre med Snobbe.

Det börjar även bli dags att id kontrollera fölen. De två fölen växer och de ser trevliga ut . Juvelin är svart och Jasper blir en rödskimmel som sin far och sina syskon.