6. mar, 2017

Mars

Månad 3 och igår kom det snö i massor. Annars har det varit lite av den varan.

I början av januari var jag tillsammans med 3 andra shetlandsfantaster i Holland och där tittade vi på deras hingstpremiering. Som vanligt toppmatchade fina hingstar. I år var det ganska kallt även där och natten till lördagen hade det kommit lite snö. Vi var där onsdag till söndag och hann även med en "ickehästdag" under onsdagen vilken även den var mycket trevlig. Vi stannade till i Harderwijk där Åke och jag bodde när vi var i Holland 2012. Sedan blev det en tur till kusten och staden Urk.

Men åter till Jonsberg. Nu är det lite matchning av hingst även här och det är Dukat som ska visas igen. Han är rolig att greja med och jag tömkör och promenerar. Han har också varit i vagn en gång. Han är ju en modell mindre och behöver sele i stl mini.

Den här tiden på året är rödskimlarna inte i sin bästa färgprakt de blir snabbt näst intill vita under denna period för att sedan fram i maj återgå till mer röda.

Jag har uppdaterat betäckningssidan och där kan du som stoägare läsa om vad som gäller hos oss.

Vi hoppas hitta någon som vill hyra Dukat denna säsong. Snobbe och Da Capo finns här hemma och OBS att Da Capo endast tar emot ett litet antal ston utifrån.

Utställningssäsongen har så smått börjat och ännu har inte varit iväg men man längtar och jag har tittat ut en del platser som jag tänkt anmäla till.